Kööginurk: Küpsetatud Brie juust Kreeka pähklitega

Üks mu lemmikumaid asju on ahjus sulatatud Brie või Camambert. Tavaliselt oleme juustu lihtsalt veitsaks ahju susanud, kuid seekord leidsin mooduse, kuidas asjale natuke vunki juurde keerata. Kuigi minu jaoks varjutas mee, suhkru ja kaneeli küllaltki intensiivne magus kooslus veidikene maheda/kreemja juustu suussulavat mekki, olid pähklid vägagi omalkohal. Kõrvale sõime küüslaugumaitselisi leivakesi (tean, mesi, suhkur ja küüslauk tundub justkui imelik seltskond, aga tegelikult oli väga maitsev).


Koostis:
1 Brie juust (sobib ka Camambert'i juust)
peotäis Kreeka pähkleid
2 spl vedelat mett või suhkru(roo)siirupit
1 spl pruuni suhkrut
0,5 tl kaneeli

Valmistamine:
Tee juustu pinnale noaga lõiked ja mässi juust veidi kortsutatud küpsetuspaberisse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 min, kuni juust on seest sulanud.
Rösti kuival pannil väiksemaks hakitud Kreeka pähkleid. Vala peale mesi või siirup, lisa suhkur ja kaneel ning kuumuta segades mõni minut, kuni segu on paksenenud. Vala panni sisu juustule peale ja serveeri kohe. Kõrvale sobivad leiva- ja tortiljakrõpsud, küpsised, kreekerid, röstsai, ciabatta vms.

Allikas: Silja Luide "Lihtsad ahvatlused"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes